Milyen előnyei vannak a cseresznye juice? A

cseresznye juice egy népszerű ital, amely számos egészségügyi előnyt mutat, ideértve az immunrendszer fellendítését, a memória javítását és az alvás elősegítését. Kevés tudományos tanulmány azonban alátámasztja ezeket az állításokat.

Különböző cseresznye van, de a gyártók általában cseresznye juice -t készítenek egy savanyú vagy savanyú fajtával, például a Montmorency vagy az édesebb fekete cseresznye felhasználásával. A fekete cseresznye több cukrot és több szénhidrátot tartalmaz. A két típus táplálkozási tartalma egyébként hasonló.

1 csésze tálalatlan tartós cseresznye-tipikusan tartalmazza:

 • 159 kalória
 • 33 gramm cukrok
 • természetesen előforduló cukrok
 • Néhány ásványi anyag nyomai, például kalcium és kálium
 • szinte nincs vitamin
 • szinte nincs zsír

Egyesek azt állítják, hogy a cseresznye juice ivása segíthet az embereknek jobban aludni, lendületet adhat az immunrendszernek, és segíthet az embereknek az edzés után.

A cseresznye juice előnyei

sötétvörös, lila és kék gyümölcsök és zöldségek tartalmaznak antocianinokat.

Ezek olyan pigmentek, amelyek ezeknek a gyümölcsöknek és zöldségeknek színét adják. A cseresznye antocianinokat tartalmaz.

Az antocianineknek potenciális egészségügyi előnyei vannak germivir tapasztalatok ide irányítják át, de sokkal több kutatásra van szükség annak meghatározására, hogy ezek jók -e az egészségre.

Olvassa el további információkat a cseresznye ital ivásának állítólagos egészségügyi előnyeiről.

1. Kevesebb köszvény tünet

A köszvény olyan típusú ízületi gyulladás, amely általában egy ízületet érint. Fájdalmat, duzzanatot és bőrpírot okoz. Lehet, hogy egy embernek néha fáklyák vannak, vagyis amikor súlyosbodott tüneteket és remissziót tapasztalnak, azaz akkor, amikor a tünetek enyhe vagy teljesen hiányoznak.

Egy 2012 -es tanulmány 633 köszvényes embert vizsgált, és kiderült, hogy azok, akik cseresznye vagy cseresznye kivonatot evett, alacsonyabb a köszvény támadások kockázata. A kutatók úgy gondolták, hogy ennek oka lehet a gyümölcs antocianinjai.

2. Antioxidánsok

antocianinok antioxidánsok. Az antioxidánsok olyan anyagok, amelyek képesek lehetnek megállítani vagy lelassítani a sejtek bizonyos típusait. A szabad gyököknek nevezett részecskék ezt a károsodást okozzák.

A szabad gyökök létrehozása akkor fordul elő, amikor valaki eszik vagy gyakorlatokat tesz. A környezetből származhatnak, többek között a légszennyezés eredményeként. A szabad gyökök kiváltják a sejtkárosodást, amely olyan betegségek kockázati tényezője, mint a rák és a cukorbetegség.

A gyümölcsök és zöldségek antioxidánsokat tartalmaznak, és az egészséges étrendnek sok gyümölcsöt és zöldséget kell tartalmaznia. Az antioxidánsok és a betegségmegelőzés között azonban nincs bizonyított kapcsolat.

3. A természetes forrásokból származó erősebb immunrendszer

antocianinok antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezhetnek. Ez azt jelenti, hogy elpusztíthatják a mikrobáknak nevezett kis organizmusokat, például a betegséget okozó baktériumokat.

Egyes kutatások azt sugallták, hogy a cseresznye antocianinjai segíthetnek a baktériumok leküzdésében. Ez elősegítheti az immunrendszer támogatását azáltal, hogy ellenzi a kisebb betegségeket, például a megfázást.

További kutatásokra van szükség annak meghatározásához, hogy a cseresznye -juice antocianinok előnyösek lehetnek -e az immunrendszer számára.

4. Javított látás

antocianinok hasonlóak a cseresznyeben jelenlévő emberek számára, akik glaukómájúak. A glaukóma egy folyadéknyomás felhalmozódása a szem belsejében, amely látásvesztést okozhat.

Egyes kutatások olyan embereket vizsgáltak, akik glaukóma antocianinokkal kezelték. Vannak, akik a kezelés után javultak látásukban.

5. Kevesebb osteoarthritis tünet

Az osteoarthritis az ízületi gyulladás általános formája, amely fájdalmat és merevséget okoz az ízületekben. Az egyik módszer, amelyet az egészségügyi szakemberek használnak a merevség, a fájdalom és a fizikai mozgalmak széles skálájának tesztelésére, a Western Ontario és a McMaster Egyetemek Osteoarthritis (WOMAC) indexének hívják.

Egy kis 2013. évi tanulmány kissé javult WOMAC -pontszámokat talált azoknak az embereknek, akik a tanulmány 6 hete során cseresznyelevet fogyasztottak. Ez a placebo fogadásával összehasonlítva volt, de a különbség nem volt szignifikáns. Fontos megjegyezni, hogy egy olyan társaság, amely cseresznye juice -t gyárt és értékesít, finanszírozta ezt a kutatást.

6. Jobb gyógyulás a testmozgás után

Jelentős mennyiségű testmozgás után néhány ember gyulladást tapasztal a légutakban.

Egy kis tanulmány az emberekre nézett, akik maratont futtattak. Megállapította, hogy a cseresznye juice ivása elősegítette a gyulladás tüneteinek megelőzését.

7. Jobb rövid távú memória

Egy kis tanulmány 2017-től megvizsgálta a cseresznye juice ivásának lehetséges előnyeit az enyhe demenciában szenvedő idősebb felnőttek számára.

Azok, akik 12 hétig minden nap ivott cseresznye juice-t, kisebb javulást mutattak a rövid távú memóriájukban.

8. Javított alvás

Az álmatlanságban szenvedő felnőttek számára a cseresznye juice segíthet az alvásminőségben és az alvási időtartamban. A cseresznyalé növelheti a melatonin mennyiségét a testben. A melatonin egy olyan molekula, amely elősegíti a normál alvás fenntartását.

Ennek az elméletnek az alapja egy kis tanulmány, amelyet a tudósok rövid ideig elvégeztek.

Hogyan lehet megszerezni a cseresznye juice -t

A cseresznye gyümölcslé elkészítése olcsóbb, egészségesebb alternatíva lehet a gyümölcslé vásárlásához. Más gyümölcslevekhez hasonlóan a gyártók gyakran adnak cukrot vagy édesítőszereket a cseresznye gyümölcslevéhez.

Ezeknek a lépéseknek a követésével egy ember otthon készíthet cseresznye juice -t egy élelmiszer -feldolgozóval:

 • Friss cseresznye mosása és szára.
 • Kombináljon 1 csésze cseresznyét egynegyed egy csésze vízzel, szükség szerint méretezve.
 • Keverje össze az élelmiszer -feldolgozóba, amíg a cseresznye csak el nem éri a gödröket.
 • Szitál egy üvegbe vagy edénybe.
 • Igyál 5 napon belül.

Ha cseresznye juice vásárlása, keressen egy nem édesített verziót, extra adalékanyagok nélkül. Lehet, hogy az egészségügyi élelmiszerboltok nagyobb valószínűséggel adalékanyagok nélkül raktároznak a cseresznye gyümölcslé.

Az összes gyümölcslé természetes cukrokat tartalmaz. Az embernek tisztában kell lennie azzal, hogy sok gyümölcslé ivása túl sok cukrot adhat az étrendhez.

A gyártók gyakran a gyümölcslevet koncentrátumból vagy nem koncentrátumból jelzik. A koncentrátumból származó cseresznyelé készítői a cseresznye pépessé teszik és eltávolítják a vizet. Ezután általában befagyasztják a gyümölcslé a szállításhoz, majd visszahelyezik a vizet, mielőtt a gyümölcslé kereskedelemben elérhetővé válik.

Időnként hozzáadhatnak cukrot vagy édesítőszereket a vízhez, ami kevésbé egészséges választást jelenthet. Ez azonban nem mindig ez a helyzet. A hozzáadott cukor nélküli koncentrátumból származó gyümölcslé nem kevésbé egészséges, mint a lé, amely nem a koncentrátumból származik.

Összegzés

Sokkal több kutatásra van szükség, hogy határozott következtetéseket vonjon le a cseresznye juice lehetséges előnyeiről. Jelenleg nincs elegendő bizonyíték arra, hogy a cseresznye juice jelentős előnyökkel jár az egészség számára.

A kiegyensúlyozott étrend részeként a cseresznye juice ivása jó módszer lehet a gyümölcs egy részének bevonására. Egészséges választás az otthoni elkészítés vagy az opció kiválasztása hozzáadott cukor nélkül.

 • Táplálkozás/étrend

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és társulásokból származnak. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

Contents